Екскурзия На ски и СПА в Зюдтирол - сърцето на Доломитите

На ски и СПА в Зюдтирол - сърцето на Доломитите

Hotel Tschurtschenthaler

aaa
pic pic pic pic

Дати и цени

ДАТИ: Хотел 3*
20.03 59 евро

Програма на пътуването

 • . - .

  .

 • - ХОТЕЛ - Цени и настаняване в стаи/апартаменти

  ЦЕНИ ЗИМА 2018 - СТАИ

 • - Доломитите -

  Доломитите, известни и като Кораловите планини, са дял от Алпите, намиращ се южно от основ- ната алпийска верига, в географската област Южен Тирол. Името им идва от името на френския геолог Деодат дьо Доломьо, който открива в планините непознатият до този момент минерал магнезиев кар- бонат, който оттогава е известен като доломит, в чест на своя откривател. Необичайните форми на стръмните зъбери на Доломитите са част от „уникална планинска местност с изключителна красота”, която неслучайно е включена в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство. Планинските върхове са прорязани от зелени долини, по които се срещат множество цветя – орхидеи, еделвайси, тинтява и много други, а през пролетта са обсипани с цъфтящи макове. Популярните местности из Доломитите са без- брой. Най-високият връх е Мармолада (3343 м.), но като цяло повечето върхове се намират на над 3000 м. надморска височина. Като катерачни обекти са предпочитани Монте Чивета (3220 м.), Кристало (3221 м.) и Тре Чиме ди Лаваредо (3003 м.). Изключи- телно красиви са и водопадите на Доломитите, като най-внушителен вид има Каскада ди Фанес, чийто води падат с грохот от височина около 90 метра. Китните селца тук, безспорно са много, но някои от тях заслужават особено внимание. Тук се намира древния град Болцано, който често служи за изходна точка към походи през планината. Навлиза се в дълбок каньон, след което има стръмно изкачване, докато се достигне до великолепната долина Фаса. По нея се излиза на най-високата точка от този маршрут, а именно на прохода Пордой, който се намира на 2239 метра над морското равнище. Ако сте избрали Доломитите за Вашата туристи- ческа дестинация, няка как да не посетите и Кортина д`Ампецо. Откакто става домакин на зимните олим- пийски игри през 1956 г., това градче се превръща в един от най-желаните зимни курорти, които малцина могат да си позволят. Тук на първо място е поставен луксът, но дори и да не отсядате в някой от шикозни- те хотели, е добре просто да се разходите из град- чето. Нищо чудно да се натъкнете на някоя популярна филмова звезда или музикална икона, тъй като те често обичат да отсядат тук. Едно от най – красивите градчета в този район е Добиако или Тоблах на немски. То е разположено на 1250 м. надморска височина, при изворите на река Драва, в близост до известният курорт Кортина д`Ампецо.

 • - Зимата в Добиако -

  Добиако, в сърцето на Доломитите, е истински рай за зимните спортове. Дългите много километри ски писти и склонове са само на минути разстояние. Лифтовете, модерните снежни оръдия и перфектни- те писти осигуряват максимално ски удоволствие и безупречна снежна покривка чак до пролетта. Люби- телите на ски бягането могат да прекарат доста часове на 120-те километра трасета, чието начало е съвсем близо до хотела. Спускане с шейни, пързаляне с кънки на лед, каране на шейни, теглени от коне – за всеки има възможност за добро преживяване. През цялата зима се провеждат многобройни интерес- ни събития за забавление на туристите в Добиако. Международният фестивал на въздушните балони, много маратони, фестивалът на ледените фигури и много други.

 • - Лятото в Добиако -

  По време на топлата част от годината, Добиако е идеално място, от което може да се организират разнообразни екскурзии в Доломитите. Идеално обозначени пътеки, дълги много километри, водят до впечатляващи върхове, езера и зелени пасища. Тези, които предпочитат да изкачват планината, имат възможността да избират лесни и по-трудни марш- рути. На разположение са опитни планински водачи, които могат да се присъединят към всяка екскурзия в Доломитите. Една от най-хубавите колоездачни местности – Алта Вал Пустерия, може да предложи по нещо за всеки велосипедист: от удобни велоси- педни трасета, криволичещи през Вал Пустерия чак до Източен Тирол, до „Доломити – Супербайк” – състезанието по планинско колоездене, признато като най-трудното в целият район на Алпите. За децата, почивката в Добиако е истинско приключение, предла- гаща много незабравими моменти.

 • - ХОТЕЛ -

  „Доломитите изглеждат по различен начин всеки ден!”: това са думите на туристите, а и на местните, когато видят планините. Oт хотел „Tschurtschenthaler”, може да се наслаждавате на прекрасната и постоянно променяща се гледка към Доло- митите. Хотелът е разположен точно в центъра на градчето, на т.н. „Шопинг миля” на Добиако, винаги оживена с многото си кафенета. Отличната локация и разположение на хотела позволяват да се радвате на спиращата дъха панорама на близките върхове на Доломитите. Хотелът, категория 3*, е построен през 1972 г. от семейство Чюрченталер, което в течение на годините, го реновира, за да може да посрещне изискванията на гостите, за които комфортът и модерната обстановка са особено важни: от плувният басейн до възможността за наемане на лаптоп с интернет. Интериорът на цялата сграда е решен в традиционният стил на Алпийските области, с обзавеждане от дърво и фини материали. В хотелът всеки се чувства много добре и има възможност да прекара почивката си в атмосфера, съчетаваща природа, релакс и традиция.

Цената включва

 • Богата закуска на бюфет;
 • Изискано 4 - 5 степенно меню за вечеря със салатен бюфет;
 • Тематични вечери на свещи;
 • Традиционна сауна, инфрачервена сауна, вътрешен плувен басейн, фитнес – оборудване, на разположение всеки ден;
 • Свободен наем на велосипеди през лятото и снегоходки през зимата
 • Отстъпки: » Стаи със закуска: намаление от 5% от цената на база полупансион. » Правила и условия на хотела: » Настаняване: след 14.00 ч., напускане на хотела: 11.00 ч.
 • Всички цени са в евро, на човек на ден за полупансион.

Цената не включва

 • Доплащания:
  » Пълен пансион: 15 евро на човек на ден върху база полупансион.
  » Гараж
  » Двойна стая за единично ползване: 30% доплащане.