Екскурзия ЕЛЗАС И ЛОТАРИНГИЯ – РОМАНТИЧНА ПРИКАЗКА

ЕЛЗАС И ЛОТАРИНГИЯ – РОМАНТИЧНА ПРИКАЗКА

5 Дни / 4 Нощувки

aaa
pic pic pic pic

Дати и цени

ДАТИ: Хотел 3*
01.04 1299 лв.
22.04 1299 лв.
28.06 1299 лв.
03.09 1299 лв.
18.09 1299 лв.
02.10 1299 лв.

Програма на пътуването

 • 1 Ден - София – Базел – Шафхаузен – Колмар

  Полет София – Базел/Мюлхаус. Отпътуване за Шафхаузен, най-добре запазения средновековен градски център в цяла Швейцария. На около 40 минути от центъра са най-широките водопади в Европа, Рейнските водопади – цели 150 м, макар че са високи само 23 м. Над тях гордо се е надвесил замъкът Лауфен. Разходка в старият център на Шафхаузен пълен с добре запазени сгради по калдъръмени улички и сгради в стил рококо и късен барок, средновековни фонтани, ренесансови фрески по фасадите и късна готика. Пристигане в Колмар вечерта. Нощувка.

 • 2 Ден - Колмар

  Закуска. Пешеходна разходка в града, често наричан „Френската Венеция“. Историята на Колмар датира още от 9 век, а днес градът се гордее и със славата си на столица на елзаското вино. Има достатъчно уютни ресторантчета и барове, където да го опитате, а архитектурните забележителности и перфектно запазените през вековете къщи са в изобилие. Една от тях е родното място на Фредерик Огюст Бартолди – създателят на Статуята на свободата, която е превърната в къща-музей. Готическата катедрала „ Свети Мартин“ и Домениканската църква, и музеите, освен „Бартолди“, можете да посетите „Унтерлинден“ и Музея на детските играчки. Нощувка.

 • 3 Ден - Страсбург

  Закуска. Отпътуване за Страсбург. Пешеходна разходка в Страсбург: катедралата „Нотр Дам“ - истинска перла на готиката, паметника на Гутенберг - създателя на първата печатна машина в Европа и романтичния квартал „Малка Франция“ - пресечен от множество канали и застроен със средновековни къщи с островърхи покриви, този квартал изглежда като жива приказка. Свободно време или по желание – панорамна разходка с корабче по каналите на Страсбург. Нощувка.

 • 4 Ден - Колмар – Фрайбург

  Закуска. Отпътуване за Фрайбург. Пешеходна разходка в най-зеленият град на Германия и посещение на средновековната катедрала от 12 век и старият катедрален площад. Свободно време и програма по желание в Колмар. Нощувка.

 • 5 Ден - Базел – София

  Закуска. Отпътуване за Базел. Този старинен град е интересен с това, че е разположен в големия завой на река Рейн, на границата между Швейцария, Франция и Германия. Величествената река и близостта до големи европейски страни са оставили своя отпечатък върху облика на градa и живота, който кипи в него. Пешеходна разходка в стария Базел с Пазарния площад, с неговите сергии за цветя и зеленчуци, на които по цял ден се трупат купувачи. Полет за София. Пристигане в София вечерта.

Цената включва

 • Двупосочен самолетен билет София – Базел – София ръчен багаж и летищни такси;
 • транспорт с комфортен автобус *** (климатик, минибар);
 • 4 нощувки със закуски в хотел **/*** в Колмар;
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина”;
 • екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

 • Чекиран багаж в багажното на самолета
 • входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;дете текста тук