Екскурзия Рим - Античност и Ренесанс - императорските вили в Тиволи

Рим - Античност и Ренесанс - императорските вили в Тиволи

5 Дни / 4 Нощувки

aaa
pic pic pic pic

Дати и цени

ДАТИ: Хотел 3*
01.03 545 евро
11.04 545 евро
27.04 545 евро
23.05 545 евро
20.06 545 евро
04.07 545 евро
05.09 545 евро
19.09 545 евро
10.10 545 евро

Програма на пътуването

 • Ден 1 - София - Рим

  Отпътуване от летище София с полет за Рим. Трансфер и настаняване в хотел в централната част на Рим. Следобед – разходка до Колизеума – най-значимият паметник на античната култура, Арката на Константин, Римският форум и Форумите на Императорите – центъра на Стария свят – свидетели на триумфи и поражения, на предателства и интриги. Форума на император Траян с известната Колона и площад “Венеция” с монумента на Виктор Емануел II. Нощувка.

 • Ден 2 - Рим – Вечният град

  Закуска. Посещение на най-големия христиански храм в света “Св. Петър”, безценна съкровищница на произведения на изкуството и свидетел на историята на Римо-католическата църква. По желание – Посещение на Ватиканските музеи. Следобед – „Санта Мария Маджоре” – старата папска базилика и „Църквата Сан Клементе” с гроба на Свети Кирил; Посещение на църквата „Сан Пиетро ин винколи”, с известната статуя на Мойсей – шедьовър на Микеланджело. Нощувка.

 • Ден 3 - Рим – Тиволи - Вила д'Есте и Вила Адриана

  Закуска. Целодневна екскурция до  Тиволи с професионален местен екскурзовод – Вила д'Есте е вила с един от най-красивите паркове в Европа. Намира се в Италия, в град Тиволи, на 30 километра от Рим. Тя е културно наследство под закрилата на ЮНЕСКО. Вилата е една от най-красивите в Италия от архитектурна гледна точка. Вила д'Есте заедно със своите дворец и градини е една от най-забележителните илюстрации на ренесансовата култура. Тя е изградена по желание на кардинал Иполито д'Есте син на Лукреция Борджия. Главният архитект на градината е Ливио Агрест. През периода 1500-1572 г. той създава дворец заобиколен от прекрасна градина. Във вилата могат да се видят изрисувани тавани и фрески с различни сюжети. Над всеки фонтан в градината може да се види герба на фамилия д'Есте. Едни от шедьоврите в градините са „Фонтанът на Дракона“ и „Фонтанът на яйцето“. В градината има 11 нива на водни атракции. През 16 век градините и фонтаните на Вилата са смятани за осмото чудо на света. Обяд. Вила Адриана е изключителен археологически комплекс от класически сгради, създадена през 2 век от римския император Адриан. Той комбинира най-добрите елементи на архитектурното наследство на Египет, Гърция и Рим, събрани под формата на "идеалния град". Вила Адриана е разположена в накогашния район Tibur, който днес всъщност е красивата местност Тиволи, а самият комплекс се намира доста близо до Рим. От 1999 година Вила Адриана е включена в списъка на ЮНЕСКО със световното историческо и културно наследство, заради уникалния образец на най-добрата архитектура на Римската империя.Вила Адриана може да се приеме като голям и неповторим музей на открито, разпростиращ се на обща площ от 300 декара. Целият комплекс е изпълнен с репрезентации на любими сгради на император Адриан от Рим до Египет. Вила Адриана е безценна най-вече с това, че представлява шедьовър, който еднозначно обединява най-високата проява на материални култури на древния средиземноморски свят.Една от най-амбициозните архитектурни репродукции във Вила Адриана е била Канопус - светилище на бог Серапис близо до Александрия. Адриан е разпоредил да бъдат транспортирани оригинални египетски статуи за декорацията на този храм. Под земята на цялата Вила Адриана била изградена възстановка на подземния свят на Хадес, съставен от различни проходи тунели, свързващи отделните части на Вила Адриана. Нощувка.

 • Ден 4 - Рим – Вила Боргезе – фонтана Треви - площад Испания

  Закуска. Разходка в градините на вила Боргезе. Следобед - пешеходна разходка до площад “Испания”с църквата “Санта Тринита деи Монти” и прословутото испанско стълбище. Хвърлете монета във фонтана “Ди Треви”, станал емблематичен след филма на Фелини, за да се върнете отново във Вечния град. Нощувка.

 • Ден 5 - Рим - София

  Закуска. Трансфер до летището. Полет Рим – София.

Цената включва

 • двупосочен самолетен билет София-Рим-София с включени летищни такси ( 95 евро );
 • двупосочен трансфер – летище – хотел – летище в Рим;
 • 4 нощувки със закуски в хотел *** в централната част на Рим;
 • целодневна екскурзия до Тиволи с професионален местен екскурзовод;
 • професионални екскурзоводски услуги на български език през цялото пътуване;
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина”

Цената не включва

 • Ватиканските музеи с местен екскурзовод – 30 евро при минимум 25 туристи /вкл. резервационна такса, входна такса и слушалки/.
 • градска и курортна такса, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-4 евро на турист на ден (в хотел 2* и 3*) и 4-6 евро на турист на ден (в хотел 4*)
 • входните такси за Колизеума, Форума и Палатино - 12 евро;
 • входните такси за други посещавани музеи и разходи от личен характер;
 • входната такса за Вила д' Есте - Тиволи - 8 евро, безплатно за лица под 18 и над 65 години.
 • входната такса за Вила Адриана - Тиволи - 8 евро, безплатно за лица под 18 и над 65 години;
 • доплащане за единична стая - 120 евро;
 • застраховка за лица 65-74 год. – 1,10 лв/ден и лица над 75 год. – 3,30 лв./ден, с лимит на отговорност 10 000 евро.